Ντόρα Πάλλη

Σύμβουλος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Θεμάτων

Λίγα λόγια για την Ντόρα Πάλλη

Η Ντόρα Πάλλη γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Σιούτο και έχει μία κόρη 12 ετών.
Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων , είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο LSE στην πληροφορική με άριστα και απασχολείται επαγγελματικά στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παιδείας και δημοσίων σχέσεων.

Από το 2010 είναι υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας επίσημο ίδρυμα της ΔΟΕ για την προώθηση της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό.
Παράλληλα, έχει εκδώσει, συγγράψει και επιμεληθεί πολλά παιδικά βιβλία μεταξύ των οποίων και το βιβλίο κόμικ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ,το οποίο μεταφράστηκε σε επτά γλώσσες και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο επιλεγόμενο από την Unesco.

Πολιτική δραστηριότητα

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής του κόμματος στην Β Αθηνών, όπου και έλαβε 7500 σταυρούς.

Κοινωνική δραστηριότητα

Μέσα από την θέση της στην Ολυμπιακή Εκεχειρία η Ντόρα Πάλλη έχει δημιουργήσει και υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού με ομιλίες ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και βιωματικά εργαστήρια.

Στο πρόγραμμα έχουν μέχρι στιγμής συμμετάσχει πάνω από 20.000 μαθητές και 2000 εκπαιδευτικοί ,300 γονείς σε όλη την Ελλάδα.
Για το έργο της η Ντόρα Πάλλη έχει βραβευτεί από πολλούς φορείς, όπως τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Εθνική ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Ακαδημία και άλλους.

Το επόμενο διάστημα προχωρά μαζί με προσωπικότητες από τον αθλητικό, επιστημονικό και επιχειρηματικό χώρο στην ίδρυση της Ακαδημίας Γονέων και Αθλητών.

Ολυμπισμός

Δραστήριο στέλεχος του κινήματος του Ολυμπισμού η Ντόρα Πάλλη είναι υποδιευθύντρια της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ έχοντας την ευθύνη διοργάνωσης σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων διεθνούς εμβέλειας . Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Πρόεδρος της επιτροπής ΑΜΕΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Πολιτική

Πρόταση της Ντόρας Πάλλη για την διοργάνωση συμβολικού δρόμου στην Αθήνα την παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας.
Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Πάλλη πρότεινε την διοργάνωση ενός συμβολικού μικρού μαραθωνίου που θα ενώσει όλα τα ιστορικά σημεία που συνδέονται με την γέννεση της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης δημοκρατίας,την παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας την 14η Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Ντόρα Πάλλη μία τέτοια κίνηση θα προβάλλει την συνεχή αγώνα για καλύτερη δημοκρατία αλλά και τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την θεσμική αναβάθμιση της δημοκρατίας στην χώρα μας.

By