Ντόρα Πάλλη


Ερώτηση-παρέμβαση στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας :ο αθλητισμός πυλώνας του δημόσιου σχολείου.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής» που αναπτύχθηκε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Πάλλη έκανε ερώτηση-παρέμβαση θίγοντας το καίριο ζήτημα της ενίσχυσης της αθλητικής παιδείας στο δημόσιο σχολείο.

Η ερώτηση-παρέμβαση είχε ως εξής:

Το θέμα μας είναι ο αθλητισμός ως εργαλείο κοινωνικής συνοχής.

Εγω θέλω να πάω ένα βήμα πιο πριν και να μιλήσω για τον αθλητισμό ως εργαλείο αναβάθμισης των σχολείων μας και του εκπαιδευτικού μας συστήματος,ευρύτερα.

Δεν είναι μόνο το θέμα της υγείας.

Είναι κυρίως, το θέμα των αξιών και της σωματικής βελτίωσης.

Τα σχολεία μας έχουν ανάγκη από το πλαίσιο αξιών που δίνει ο αθλητισμός ,όπως εν πολλοίς, το έθεσαν οι αρχαίοι Έλληνες .

Η έννοια της άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι ,της προσπάθειας που υπερβαίνει την σφαίρα του ιδιωτικού και μπαίνει στην σφαίρα του δημόσιου, της προσπάθειας και της συμμετοχής είναι πολύτιμες για την ίδια την κοινωνία μας.

Το λέω αυτό γιατί δυστυχώς έχουν γίνει ελάχιστα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση παρότι διοργανώσαμε Ολυμπιακούς αγώνες, παρότι, πλέον, ο ελληνικός αθλητισμός κερδίζει διακρίσεις και παρότι πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες υποδομές.

Η ερώτηση που θέτω είναι τι είναι αυτό που εμποδίζει ώστε πραγματικά να ενδυναμώσουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ,βάζοντας την αθλητική παιδεία ως βασικό συστατικό στοιχείο τους και τι προτάσεις υπάρχουν πάνω σε αυτό.

0 comments

By