Ντόρα Πάλλη


Πανελλήνιος ψηφιακός διαγωνισμός «Λέμε όχι στον σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό»

Ο 7ος ψηφιακός Διαγωνισμός «Λέμε όχι στο σχολικό και το διαδικτυακό εκφοβισμό» πραγματοποιείται από το British Council και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της πέμπτης και της έκτης Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10 – 15 ετών) από όλη την Ελλάδα.
Ο Διαγωνισμός «Λέμε όχι στο σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό » / “Say no to bullying and cyberbullying” είναι ένα πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας βασισμένο στις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
Στο πλαίσιο του διαδικτυακού εκφοβισμού αλλά και του σχολικού εκφοβισμού γενικότερα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν θεματική ενότητα και από τις παρακάτω αρχές της Ολυμπιακής Εκεχειρίας:
Σεβασμός στη Διαφορετικότητα
Ισότητα Ευκαιριών
Κοινωνική Ένταξη
Επίλυση Διαφορών

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα δημιουργήσουν ομάδες των 2 έως 5 ατόμων. Μια ομάδα δε μπορεί να έχει πάνω από 5 μέλη. Έπειτα, θα πρέπει να αναρτήσουν ένα βίντεο διάρκειας 3 – 5 λεπτών ή μια παρουσίαση Powerpoint έως 20 διαφάνειες είτε στα Ελληνικά είτε στα Αγγλικά. Θα βρείτε διαθέσιμους τους όρους συμμετοχής και άλλες πληροφορίες σχετικές με το Διαγωνισμό στο

Χρονοδιάγραμμα
Ο Διαγωνισμός θα καλύψει το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 14 Οκτώβριου 2019 έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020. Μέλη των νικητριών ομάδων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου όπου θα γίνει και η βράβευση τους.

Τα βραβεία
· Το σχολείο της ομάδας που θα καταλάβει την 1η θέση, θα κερδίσει 5.000€ σε τεχνολογικό εξοπλισμό για προϊόντα Samsung.
· Κάθε μέλος της ομάδας που θα λάβει το 1ο βραβείο και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός, θα κερδίσει από ένα tablet Samsung.
· Κάθε μέλος των πέντε πρώτων νικητριών ομάδων και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ομάδας θα κερδίσει δώρα και αναμνηστικά από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.
· Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά δίπλωμα συμμετοχής.

O Διαγωνισμός Σέβομαι τη Διαφορετικότητα έχει εγκριθεί ως παιδαγωγικά κατάλληλος για μαθητές Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Για περισσότερες πληροφορίες:
Χριστίνα Χαχαμίδη, email: christine.chachamidis@olympictruce.org, τηλ. 210 361102

0 comments

By