Ντόρα Πάλλη


«Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;» άρθρο μου στην Κυριακάτικη Δημοκρατία

Η παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών κου Νίκου Κοτζιά, μετά την κόντρα με τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, δημιουργεί σε όλους τους Έλληνες πολίτες εύλογα ερωτηματικά.
Καταρχήν, με το θέμα των καταγγελιών και των δυο πλευρών για τη διαχείρηση των μυστικών κονδυλίων των αντίστοιχων Υπουργείων.
Από τη στιγμή που οι καταγγελίες έχουν γίνει από στόματα Υπουργών και στο πλέον επίσημο όργανο, το Υπουργικό Συμβούλιο, θα έπρεπε ήδη, να έχει επέμβει ο εισαγγελέας!
´Οταν ένας Υπουργός καταγγέλει ένα συνάδελφό του, πως «βουτάει» από το ταμείο, σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεπεραστεί ως απλή πολιτική αντιδικία.
Οι καταγγελίες ήταν πολύ σοβαρές κι αφορούν ένα ευαίσθητο τομέα, υπενθυμίζοντας ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν σοβαρότατες δικαστικές περιπλοκές ως προς τη διαχείρηση των κονδυλίων αυτών!
Το δεύτερο ερώτημα είναι…
Ποιος κυβερνά τον τόπο;
Είναι φανερό, ότι ο πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας, αποδέχθηκε έναν ωμό εκβιασμό από τον Πάνο Καμμένο, παρότι αυτό του δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό της χώρας.
Δέχθηκε, λοιπόν, ο Τσίπρας να πληρώσει ένα μέγιστο τίμημα προκειμένου να μην δυσαρεστήσει τον κυβερνητικό του… εταίρο!
Όμως, αυτός ο εταίρος έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία από τον κο Τσίπρα.
Κι έχει επίσης, κάθετη διαφωνία σε ένα μείζον εθνικό θέμα… το Σκοπιανό.
Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να περνάει την πολιτική του γραμμή, όντας ένα κόμμα του 5%!
Δεν ήταν όμως, αυτή η λαϊκή εντολή…
Οι Έλληνες πολίτες, αν ήθελαν να τους κυβερνά ο κος Καμμένος δεν θα του έδιναν 5%, αλλά 30% και πλέον.
Δεν είναι δημοκρατία να κυβερνά τον τόπο ένα κόμμα του 5%…
Και βεβαίως δεν είναι Δημοκρατία να γίνονται κυβερνητικές διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών κι ανταλλαγών.
Η επιχείρηση εκβιασμού του Πάνου Καμμένου αναδεικνύει, με δραματικό τρόπο, το πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή πλέον της κυβέρνησης ΑΝΕΛ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ…
Σε μια περίοδο τεράστιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων…
με μια Τουρκία να καραδοκεί…
με τα Βαλκάνια σε φάση αναθεωρητισμού…
με κρίσιμες εθνικές εξελίξεις μπροστά μας, η κυβερνητική κρίση δεν είναι ένας καλός οιωνός.
Σε μια περίοδο που η πατρίδα είχε απόλυτη ανάγκη μια σταθερή κυβέρνηση, που να είναι σε πλήρη αρμονία με τους πολίτες, δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που κλυδωνίζεται έχοντας χάσει την επαφή της με τους πολίτες.
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν την πολιτική πίεση, που ασκούσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όλο το προηγούμενο διάστημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Γιατί είναι εξίσου προφανές, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουμε μια σοβαρή κυβέρνηση σε μια τόσο δύσκολη περιόδο για τη πατρίδα μας.
Τα πράγματα πλέον, είναι τελείως διαφορετικά από ότι πριν από δέκα μέρες.
Η Ελλάδα έχει μπει σε μια περίοδο που το ζήτημα δεν είναι, μόνο, η ποιότητα της διακυβέρνησης της, αλλά το αν έχει διακυβέρνηση…
Και το ερώτημα πλέον, δεν θα είναι μόνο το ποιος κυβερνά τον τόπο αυτόν, αλλά κυρίως…
το αν κυβερνά κάποιος το τόπο αυτό;…
Πλέον, εδώ που φτάσαμε  μόνο μία λύση υπάρχει…
ΕΚΛΟΓΕΣ… ΤΩΡΑ!

0 comments

By