Ντόρα Πάλλη


Συμμετοχή μου στο τρίτο ψηφιακό σεμινάριο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα: Ο αθλητισμός και οι ολυμπιακές αξίες μας ενώνουν» μαζί με τον διεθνή ποδοσφαιριστή Τάκη Φύσσα.

Ο κύκλος συζητήσεων είναι μέρος του προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, και απευθύνεται στα δημοτικά και στα γυμνάσια σχολεία ολόκληρης της χώρας. Η πρωτοβουλία του British Council και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές από κάθε σημείο της Ελλάδας βραβεύοντας πρωτοβουλίες των μαθητών ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 

Ο στόχος του προγράμματος, που υλοποιείται με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και με την υποστήριξη της Samsung Electronics Hellas, είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει ο oλυμπισμός και η oλυμπιακή εκεχειρία όπως η αναγνώριση και αποδοχή της διαφορετικότητας, η ισότητα ευκαιριών, η κοινωνική ένταξη, η επίλυση διαφορών, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών. Η κατανόηση αυτών των εννοιών σε μικρές ηλικίες και μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων είναι πολύ σημαντική και προάγει το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών, προελεύσεων, θρησκειών και πάνω από όλα το σεβασμό στα κοινά.

 

Δείτε το σεμινάριο εδώ:

Ο αθλητισμός και οι ολυμπιακές αξίες μας ενώνουν

#Live Συζητάμε με τον Τάκη Φύσσα (πρωταθλητής Ευρώπης 2004) για τις αξίες του αθλητισμού

Posted by British Council Greece on Wednesday, April 29, 2020

0 comments

By