Ντόρα Πάλλη


Συμμετοχή της Ντόρας Πάλλη στο διάλογο με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «Αθλητισμός 2021. Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

 

Καλησπέρα και από εμένα σε όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση που διοργανώνει η  Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Θα ήθελα καταρχάς να συγχαρώ τον Υπουργό κ. Αυγενάκη για την πρωτοβουλία της διεξαγωγής της σημερινής συζήτησης αλλά και όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναλάβει τελευταία, οι οποίες έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα. Έχοντας παρακολουθήσει τις προηγούμενες συζητήσεις, αυτό που μένει είναι ότι για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία τα σωματεία – το φυτώριο του ελληνικού αθλητισμού – έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τον Υπουργό.

Επειδή άξονας της σημερινής μας συνάντησης είναι μεταξύ άλλων η  υιοθέτηση καλών πρακτικών και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας,  θα ήθελα επιγραμματικά να αναφερθώ στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα που έχει τίτλο «Σέβομαι τη διαφορετικότητα», το οποίο  κινείται εδώ και χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση. Για όσους δεν το γνωρίζουν έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 40.000 παιδιά, χρησιμοποιώντας τις ολυμπιακές αρχές και αξίες της αποδοχής του διαφορετικού, της κοινωνικής ένταξης και της ισότητας ευκαιριών. Στόχος μας ήταν και είναι ένας: να αποτρέψουμε περιστατικά  βίας, ενδοσχολικής βίας και ρατσισμού.

Δράττοντας την ευκαιρία από τη σημερινή μας συνάντηση, θα ήθελα να σας προτείνω να ξεκινήσουμε μια συνεργασία που θα βοηθήσει στην κατεύθυνση όλων αυτών που συζητάμε.

Από κοινού θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε κάποια σεμινάρια ή εκδηλώσεις για να αποτρέψουν περιστατικά κάθε μορφής βίας στο χώρο του αθλητισμού. Αυτά τα σεμινάρια θα μπορούσαν να γίνουν σε δύο επίπεδα:

1) Σε επίπεδο γονέων δηλαδή σε συμβουλευτικό επίπεδο με την παροχή οδηγιών  και συμβουλών. Για παράδειγμα μπορούμε να διοργανώσουμε ενημερωτικό σεμινάριο – είτε διαδικτυακά είτε στην μετά κόβιντ εποχή δια ζώσης – με την συμμετοχή εκπαιδευτικών, ψυχολόγων  και Ολυμπιονικών για θέματα βίας, εκφοβισμού, διαφορετικότητας, αλληλεγγύης.

2) Στο δεύτερο  επίπεδο θα μπορούσαν να διοργανωθούν αντίστοιχα σεμινάρια με τους νέους αθλητές σας. Έχοντας ήδη μια εμπειρία  10 ετών από εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα μπορούμε από κοινού να υλοποιήσομε καινοτόμες δράσεις, όπως βιωματικά προγράμματα, διαγωνισμούς κ.α.

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχει όλη την υλικοτεχνική υποδομή να υποστηρίξει αυτές τις προτάσεις που σας ανέφερα. Ακόμα και αυτή την εποχή με τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία, έχουμε να σας προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας π.χ. προγράμματα μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες.

Μάλιστα θα ήθελα να τονίσω ότι όλα τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα προσφέρονται δωρεάν από εμάς.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας αναφέρω για άλλη μια φορά ότι το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι δίπλα  σας για να συνδράμει με τις δυνατότητες που έχει στο σημαντικό έργο που επιτελείτε. Θα ήταν χαρά μας να ξεκινήσουμε μια συνεργασία.

Προσωπικά δε είμαι στη διάθεση σας για να σας παρέχω περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά που σας ανέφερα.

Ευχαριστώ

0 comments

By