Ντόρα Πάλλη


Συνέντευξη στη Free Sunday

1. Κατά την άποψή σας, ποια είναι η σημασία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου για την Ελλάδα και την Ευρώπη;

Το κυρίαρχο δίλλημα των εκλογών είναι εάν η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία εξόδου από τα Μνημόνια,  με σταθερότητα και ασφάλεια, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα οδηγηθεί σε μία επικίνδυνη πορεία όπου κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός.
Ας μην ξεχνάμε ότι ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα και δημιούργησαν το καθεστώς των Μνημονίων και προεκλογικά έλεγαν στον κόσμο ότι <λεφτά υπάρχουν>.
Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας φωνάζει < δεν πληρώνω, δεν πληρώνω>.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους, για το μέλλον των παιδιών μας, με γνώμονα την αλήθεια, την συνέπεια και την υπευθυνότητα. Θα δώσουν και πάλι την εντολή διακυβέρνησης στην Νέα Δημοκρατία.

2. Θεωρείτε ότι οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια ευνοϊκή ή δύσκολη συγκυρία;

Δύσκολη χωρίς αμφιβολία και σε αυτό συμφωνούν όλες και όλοι.
Η χώρα διανύει μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της. Η επαναφορά στην ομαλότητα και η φυγή από τον Διεθνή Έλεγχο εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και αλλεπάλληλων κρίσεων στην Ευρώπη αποτελεί ένα γιγάντιο εγχείρημα που μπορούμε όμως, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι να πετύχουμε.

3. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Θεωρείτε ότι υπάρχει χρόνος και η δυνατότητα να καλυφθεί αυτό το προβάδισμα;

Οι δημοσκοπήσεις, εκτός από μία μικρή διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν και μία σαφή τάση συρρίκνωσης της διαφοράς αυτής υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.
Η αύξηση της τάσης αυτής μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή του αποτελέσματος.
Και βέβαια, οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια πραγματικότητα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που διεξάγονται, αλλά ούτως η άλλως αδυνατούν να καταμετρήσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι και στην κάλπη θα διαμορφώσουν και το τελικό αποτέλεσμα.
Είμαι απολύτως βεβαία ότι στις 25 Ιανουαρίου, η Αλήθεια και η Ευθύνη θα νικήσει τις κραυγές του λαϊκισμού.

4. Ποια νομίζετε ότι είναι τα ισχυρά χαρτιά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έκανε ιστορικά όλες τις στρατηγικές  επιλογές που διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο ασφάλειας για την χώρα. Σύγχρονο Σύνταγμα, Δημοκρατία χωρίς αποκλεισμούς, Ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Εάν η πολιτική της αριστεράς είχε επικρατήσει τις κρίσιμες στιγμές για την χώρας μας, σήμερα θα ήμασταν στην θέση της Αλβανίας ή της διαιρεμένης πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η υπεύθυνη πολιτική δύναμη που θα οδηγήσει με ασφάλεια την χώρα έξω από τα Μνημόνια. Μιλάει την γλώσσα της αλήθειας, την γλώσσα της ευθηνής.

5. Αν και προέρχεστε από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση ενασχόλησης με την πολιτική, εσείς «εκτίθεστε» για πρώτη φορά στο εκλογικό σώμα. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Η μητέρα μου Φάνη Πετραλιά όπως και ο παππούς μου Επαμεινώνδας, έγραψαν την δική τους πολιτική διαδρομή στα κοινά.
Προσωπικά πήρα την απόφαση, ολοκληρώνοντας μία επαγγελματική διαδρομή 10 ετών, με την οικογένεια μου στο πλάι μου.
Φυσικά η πολιτική συγκυρία, η κρισιμότητα αυτών των εκλογών επιτάχυνε την απόφαση μου. Καμία και κανένας δεν έχει την πολυτέλεια να απουσιάσει από την μάχη αυτή, από όποιο μετερίζι και εάν επέλεξε.

6. Αν κάποιος ψηφοφόρος σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Πιστεύω ότι η μόρφωση, η γνώση, η δίψα για προσφορά είναι οι κινητήριες δυνάμεις για την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ζητώ να με εμπιστευτούν οι πολίτες της Β΄ Αθηνών και θα εργαστώ σκληρά να δικαιώσω την επιλογή τους.

7. Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιος είναι ο τομέας της πολιτικής που θα επιδιώξετε να ρίξετε όλες σας τις δυνάμεις;

Η Παιδεία και ο Αθλητισμός, που υπηρετώ με συνέπεια επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά από μικρό παιδί.

Η Παιδεία και ο Αθλητισμός, που υπηρετώ με συνέπεια επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά από μικρό παιδί.
Πιστεύοντας πως η βάση, το πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να χτιστεί οποιαδήποτε ανάπτυξη, είναι η παιδεία.
Ασχολούμαι συστηματικά τα τελευταία χρόνια με έναν τομέα της, που εμπεριέχεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας “Σέβομαι την Διαφορετικότητα”.
Παλαιότερα το πρόβλημα στα σχολεία ήταν τα ναρκωτικά. Τα τελευταία χρόνια λόγω των αντικειμενικών, κοινωνικών και πολυπολιτισμικών συνθηκών, προέκυψε και το λεγόμενο “μπούλινγκ”. Το όποιο οδηγεί στον κοινωνικό και πολιτικό ρατσισμό.
Με σημαία τις αρχές του Ολυμπισμού έχω επιμεληθεί μια σειρά σχετικά παιδικά βιβλία και παράλληλα έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Με την ενασχόλησή μου αυτή ήλθα σε επαφή με τα γενικότερα προβλήματα της Παιδείας και έχουντας έτσι απο πρώτο χέρι εμπειρίες, νομίζω ότι είναι ένας τομέας που μπορώ να προσφέρω.

8. Ποια είναι η ως τώρα εμπειρία σας από την προεκλογική «μάχη»;

Είναι τόσο σύντομη που συρρικνώνεται σε τηλεοπτικούς όρους. Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι το συναίσθημα που μοιράζεσαι με φίλους και γνωστούς στη κοινή προσπάθεια για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

9. Ποια απάντηση θα θέλατε να δώσετε σε ερώτηση που παρέλειψα να σας υποβάλλω;

Ναι. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο Πρωθυπουργός που θα σχηματίσει την νέα κυβέρνηση.

You may also like

0 comments

By