Ντόρα Πάλλη


Συνέντευξη στην Δημοκρατία

1) Γιατί οι Έλληνες  να επιλέξουν στις εκλογές την Νέα Δημοκρατία  όταν πήρε ως κυβέρνηση πολύ σκληρά εισπρακτικά μέτρα που γονάτισαν οικονομικά το λαό;

 

Επώδυνα και σκληρά μέτρα χωρίς αμφιβολία. Όμως, η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, σε μία χώρα που έφτασε στο κατώφλι της χρεοκοπίας, δεν χτίζεται με μαγικά κόλπα ή με εύκολα λόγια και υποσχέσεις που θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών.

Χάρη στις θυσίες των Ελλήνων, εκπληρώθηκε ο στόχος για την χώρα μας, που για δεκαετίες αποτελούσε τον εφιάλτη όλων των κυβερνήσεων.

Καταφέραμε να ελέγξουμε το έλλειμμα και να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά οικονομικό πλούτο για την χώρα, αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει πρακτικά δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα για την νέα κυβέρνηση, εφόσον ακολουθήσει με συνέπεια την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της χώρας.

Πρώτον, δεν χρειάζεται νέα δάνεια για να καλύψει νέα ελλείμματα, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με νέους σκληρούς και δυσβάστακτους όρους. Και ταυτόχρονα μπορεί να διαχειριστεί το χρέος που συσσωρεύτηκε τα παλαιότερα χρόνια από μία ισχυρή διαπραγματευτική θέση.

Δεύτερον, μπορεί και οφείλει να λάβει μέτρα ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων από το περίσσευμα του πλεονασματικού προϋπολογισμού, χωρίς να υποθηκεύσει την πορεία εξόδου της χώρας από τα Μνημόνια.

Η επαναφορά στην ομαλότητα και η φυγή από τον Διεθνή Έλεγχο αποτελεί ένα γιγάντιο εγχείρημα που μπορούμε όμως, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι να πετύχουμε.

 

 2) Η ΝΔ επενδύει στον φόβο ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση στην ελπίδα. Έτσι η ΝΔ θα πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους οι οποίοι σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις κυμαίνονται σε υψηλά ποσοστά ;

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει σύμμαχο της την Αλήθεια. Και η αλήθεια καθορίζει τα συναισθήματα που προκαλούν στους πολίτες τα όσα μπορεί να συμβούν στην χώρα, εάν εκτραπεί από την Ευρωπαϊκή της πορεία και την ασφάλεια που εξασφάλισαν με τόσο κόπο οι θυσίες του λαού.

 

Και δεν είναι ο φόβος που θα κυριαρχήσει στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Είναι η λογική και η πρόσφατη εμπειρία τους, όταν τον Μάιο του 2010 ο Διεθνής Έλεγχος επέβαλε στην χώρα το σκληρότερο πακέτο μέτρων λιτότητας στην ιστορία της, όταν προεκλογικά ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου τους διαβεβαίωναν ότι: < Λεφτά υπάρχουν. Εκατομμύρια ευρώ. Δισεκατομμύρια ευρώ>.  Αυτή ήταν η ελπίδα τότε, αυτή είναι η κάλπικη ελπίδα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, που από την μία τυπώνει ευρώ για να μοιράσει, και απο την άλλη φωνάζει <δεν πληρώνω, δεν πληρώνω..>.

 

Το δίλλημα των εκλογών είναι εάν η χώρα μας θα συνεχίσει την πορεία εξόδου από τα Μνημόνια,  με σταθερότητα και ασφάλεια, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή θα οδηγηθεί σε μία θολή και επικίνδυνη πορεία όπου κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός.

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην Αλήθεια και στην υπευθυνότητα.! Και στις 25 Ιανουαρίου, η Αλήθεια θα υπερισχύσει των κραυγών του λαϊκισμού.

You may also like

0 comments

By